Wednesday, February 25, 2015

Millist harja või juuksekammi valida?

Tegelikult meeldib ju meile kõigile juukseid harjata. Eriti see, kui hari läbib juukseid tõrgeteta. Minu lemmik õhtu rutiin on krõtsa-krõtsa, ehk siis see vahva metallkombitsatega peamassaaži abivahend. Eriti mõnus on, kui olen oma õhtuse rutiini lõpetanud - juuksele õhtuks määrinud meeldiva lõhnaga juukseõli, ning juuksed on nagu velvetid minu küljes, mis tekitavad külmavärinad. Kõige meeldivamaks teeb asjaolu, et ma ei pea oma vahvat peasügamis-atribuuti ise kasutama. Selle jaoks leiab mu kallis elukaaslane, kes võtab selle 5-10minutit õhtusest ajast, et stimuleerida minu peanahka. Mmmm.... see on jumalik! Ausõna! Tead kui palju see aitab kaasa? See, et järgmisel hommikul tunduvad ju juuksed nagu rasvarullid, samas on sellel kõigel positiivne lõpptulemus - juuste kiirem kasv! Proovige ise järele!

Ja nüüd tagasi teema juurde - juukseharjad! Neid on ju nii erinevaid. Ühed, mida saad osta Jyskist ning koduekstrast ning teised, mida leiad Tallinna Kaubamajast. Mida eelistada?

Plastik harjased, millel mustad täpid otsas - mkm, ära seda küll vali. Esiteks, plastik on väga jäik ning kakub su juukseid. Samas kui juuksed on piisavalt "easy to maintain" (lihtne hooldada), siis ta tõesti stimuleerib peanahka.

Puidust harjad - igapäevaseks kasutamiseks pane see endale käekotti!

Plastik+naturaal karvad - pikenduste kamme on mitmeid selliseid, aga oma kogemus on näidanud, et see tekitab juustele staatilisust.

Ovaalharjad/juuksepikenduste harjad - koolis nimetame seda punase põhjaga harjaks (nailon-piidega). Seda kasutan kõige enam oma töös - obviously. Nendega on kõige lihtsam juuksepikendustega tekkivad pusasid lahti harutada.


Naturaalharjastest- väga pehmed harjad ei suuda su juukseid läbi kammida. Samas on see kõige "ökom".

Ja nüüd se kõige-kõigem!!

Pusahari - ma ei ole kindlasti ainus, kes sellest vaimustuses on. Tegemist on küll pehmetest plastikutest harjastega, samas need väänduvad väga kergesti. Ideaalne, mis sobib õhukestele juustele, ilma, et katkuksid oma viimast karva peast. Paksemate juuste jaoks jääb see küll aga liiga lihtsaks.

Veel on ju olemas lapikharjad, rullharjad jne. Lisaks sellele võiks igal endast lugupidaval naisel olla vannitoas väike piidega kamm, mis sobib tupeerimiseks ning väikeste pusade harutamiseks. Pikajuustelistele sobib peale pesu kasutada laiade piidega kammi!




No comments:

Post a Comment