Tuesday, February 24, 2015

KULDKIHAR - kes ja mis? Kas oled päriselt ka oma juustele parim perenaine?

Tere armas lugeja! Mina olen selle päeviku autor Annely Lillevälja. Olen loonud blogi, mille sisus kajastub kõigest ja kõike juustest- kuidas valida šampooni, palsamit; kuidas hooldada oma juukseid. Tutvustan erinevate brändide tooteid, moega kaasas käivad lõikused-värvid-soengud. Erinevad kuumtöötlus tarvikud. Kammid, pusaharjad. Peanahahaigused, juuste väljalangemine, vitamiinid jne jne.

Alustan iseendast: olen Annely ning olen aktiivselt tegutsev juuksetehnik (juuksepikenduste meister). Olen selle ala peal tänasel päeval töötanud 6aastat ning palju on veel ees! Õpin Tallinna Tööstushariduskeskuses juuksuri erialal ning lõpetan 2015a sügisel. Hetkel töötan Viru keskuse kõrval ilusalongis Maribell.

Kindlasti tuleb lähiajal veel huvitavat minu tegemiste kohta, aga blogi põhiteemaks on läbi ja lõhki - juuksed!

Selle blogi tegemine on pikalt mõtteis olnud ja iga asi saab kusagilt alguse. Kas sa oled kindel, et oled oma juuste vastu täiesti aus olnud? Ma katsun sulle näidata ja seletada, miks ei ole mõtet poest riiulite vahelt otsida šampooni või palsamit, kui sa ei ole päris kindel, kuidas endale see õige leida. Sõbranna soovitas või lugesid kusagilt, et 10st naisest 8le meeldis just see šampoon ning otsus on langetatud. Samamoodi juuksevärvidega. Kas sa tead mida see sisaldab? Mida see tegelikult su juuksele teeb? Valid pildi pealt sobiva naisterahva juuksevärvi, mis sulle kõige enam meeldima hakkas ning suundud kassa poole. 5€ maksva juuksevärvi kannad endale kodus vannitoas juustele ning loodad parimat- värvib juukse ju ära küll. Ootad vastavalt pakendile märgitud aja ning pesed selle värvi rõõmsasti oma uue šampooniga maha ning lisad veidi palsamit ja kogu protsess on möödunud, kas ka edukalt, seda ütled sina iseendale. Kas see oli seda väärt?

Oled sa kunagi vaadanud poes müüdavate šampoonide (ala Gliss Kurr) koostist? Miks sa peaksidki. Valid šampooni alati selle järgi, kas juuksed on värvitud, kuivad või vajavad ravi. Kui soovid õigesti šampooni valida, vali see on peanaha seisukorra järgi- kuivale peanahale niisutav šampoon, rasusele peanahale volüümi andev šampoon jne. Kui oled selle õige leidnud ja oled vannitoas seda esimest korda proovimas, siis tea, poe šampoon vahutab kõvasti rohkem (loe vahelduseks mis su šampoonis sisaldub). Kui nüüd pesema hakkad, lööd šampooni vahule, siis õpi ära mõni lihtne liigutus- pese oma peanahka! Ära mudi poepesade vahel oma kolme karva, vaid õpi sügavalt peanahka masseerima!

Kas oskad palsamit õigesti doseerida? Paned igakord silma järgi? Aga kas sa tead, et "mida rohkem seda uhkem" lõppeb sellega, et kui palsamit määrid ka peanahale, siis ummistad sa peanaha poore ning see ei lase peanahal hingata. Selge on see, et kui palsamit läbimärga juuksesse mötserdad ei ole sellest pikemas perspektiivis kasu. Juuksekarv on nüüd vett täis ja lisad sinna veel palsamit? Mis tolku sellel on, kui märjas juukses pole ruumi. Seepärast on osadel palsamitel taga õpetus "kanda rätikukuivadesse juustesse ning hoida 5min". Ausalt, see mis seal kirjas on, on täesti tõsi!

Lõpetuseks, lase on juustel pärast pesu lihtsalt olla. Pane need turbanisse või tahenda kergelt rätikuga. Kuiva ja kange rätikuga juukseid hõõruda on ju rumalus. Hoia oma armsaid juukseid ja lase neil hoida sind :)




No comments:

Post a Comment